»Kot vsak božič, nam je tudi letos dana priložnost, da ta božič doživimo kot družinski praznik, lep in duhovno bogat. Zgodba Jezusovega rojstva v jaslicah na preprost način uteleša vrednote kot so pravičnost, mir in ljubezen ter priča o slovenski krščanski dediščini.«

V Vrtcu Jurček božično zgodbo vsak december vključimo v naš program dela, a poleg umetniškega ustvarjanja, petja in dramatizacije želimo sporočilo te zgodbe tudi živeti.

Veselje praznovanja božiča vsako leto delimo s starši, starimi starši in prijatelji otrok na tradicionalni božični predstavi. Letos je zaradi epidemije vse drugače, kot smo bili vajeni, zato smo božično zgodbo odigrali pred kamero in jo podarjamo vsem družinam otrok našega vrtca in vsem ljudem naše domovine.

Ponesti želimo sporočilo naše osebne izkušnje, da je božič vedno, kadar se v življenju (po)trudimo, da smo drug drugemu največji dar in da božič je, če ljubimo bližnje, jih sprejemamo takšne kot so, jih spoštujemo in smo jim hvaležni, da so ob nas.

Ob zgodbi svete noči smo lahko priča čudežu, ki se zgodi vedno, ko zaradi medsebojne ljubezni zaživi Jezus v vsakem človeku in med nami vsemi. S seboj pa prinaša odpuščanje, mir, upanje, ljubezen in veselje, in se zato dotakne prav vsakega srca.

Naj se vse to zgodi tudi ob letošnjih božičnih praznikih je želja otrok, vzgojiteljic in strokovnega osebja Vrtca Jurček.